Format: x mm, Pocket
Antal sidor: 369
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754305

De extrema

Luciane Andrev

Allt har antingen redan hänt eller skulle kunna hända. 

I Sverige gror fundamentalismen och efter en orolig tid, med ett terrorattentat och högerextremistiska demonstrationer, bestämmer sig ungdomar från vitt skilda trosförsamlingar för att genomföra en stor manifestation som visar att de står enade mot all fundamentalism. Genom ett fackeltåg tänker de lysa upp Stockholm. Olga Lebedova Josefsson inser att hotet mot manifestationen är större än andra vill förstå och går återigen in som infiltratör.

Samtidigt planeras fler dåd av en hemlig spelare, en dold finansiär som inte längre orkar vänta och vars plan för förändring sker genom en strategisk terrorvåg som knappt tagit sin början. 

De extrema är en fängslande thriller om extremismen som sprider sig i vårt polariserade samhälle och om finansieringen av den. Och inte minst om alla som på olika sätt kämpar emot den.

Recensioner

"en spännande läsresa och en imponerande del är olika skildringar av radikalisering, hur något otänkbart successivt kan normaliseras, något som vi har gott om exempel på i samtiden." "

deckarblogg
Kapprakt

"Nagelbitande spänning i högt tempo. Tänk Millennium möter Wilderäng"

bokblogg
Bokboxen

"Boken är spännande, verklighetstrogen och välskriven, inte en enda gång går det att förutse handlingen. Luciane Andrev knyter ihop bokens början med slutet på ett mästerligt sätt. Boken är väl värd att läsa, varje mening och varje sida var en ren njutning att läsa." "

bokblogg
mallansboksida

"Det blir en spännande läsresa och en imponerande del är olika skildringar av radikalisering, hur något otänkbart successivt kan normaliseras, något som vi har gott om exempel på i samtiden."

Anders Ka
Svenska deckarfestivalen

Luciane Andrev

Luciane Andrev är född i slutet av 60-talet och skriver under pseudonym. Hen har haft ledande roller inom näringslivet på marknader världen över, men också inom svenska regeringskansliet och i media. Författaren verkade även under flera decennier inom Wallenbergsfären. Hösten 2022 debuterade Luciane Andrev med thrillern Utan gränser. Under hösten 2023 släpps De extrema, den andra boken i Lebedova-trilogin.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla