Format: x mm, Inbunden
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754084

Skallben

Johan Brännström

I Skallben, Johan Brännströms femte bok om journalisten och utredaren Mikaela Sköld, har Mikaela väckts ur sin koma och påbörjat rehabiliteringen efter vad som hände i Splitter. Det är mycket i hennes kropp som inte fungerar.

I sviterna av skallskadan drabbas hon även av villfarelser. Hon tycker sig ha anat att någon suttit i hennes rum på nätterna. Av personalen får hon veta att en man som sade sig vara hennes bror besökt henne. Men Mikaela har ingen bror …  

Snart börjar även länkar skickas till henne. Från Darknet. På det mörka nätet upptäcker Mikaela till sin chock att hennes röntgenbilder har läckts på ett forum.

När Mikaela skrivs ut börjar hon nysta i vem som ligger bakom läckan. Och snart gör hon en fasansfull upptäckt: Hurtcoreking är tillbaka. Mannen som arrangerade sadistiska red rooms på Darknet. Hon får veta att Dragan Ratkovic har rymt ur fängelset och hon anar att han vill hämnas för att hon satte dit honom för kidnappningen av Vanja, hennes dotter.

I panik flyr Mikaela hemmet och tar med sig Vanja till sina föräldrar i Härnösand. 

Johan Brännström har en osviklig förmåga att skriva om aktuella samhällsfenomen med en spänningsnivå som ligger på bristningsgränsen. Denna gång drar han in läsaren i en psykologisk mardrömslabyrint där Mikaela Sköld tvingas konfrontera sitt förflutna en gång för alla.

Johan Brännström

JOHAN BRÄNNSTRÖM arbetar till vardags på Upsala Nya Tidning. Han har även skrivit film­manus. 2020 debuterade han som författare med Feber, en mörk, pulshöjande spänningsroman och han har sedan dess följt upp debutsuccén med tre lika hyllade uppföljare: Röd signal, Ingen ska skonas och Splitter. Hösten 2024 är han aktuell med Skallben, den femte boken i serien om Mikaela Sköld.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla