Skred
Marit Sahlström

Hon har allt. En partner och två friska barn, ett meningsfullt jobb. Ändå den där oron i bröstet. Hon springer mellan förskolan och kontoret. Aldrig tillräckligt bra mamma, aldrig tillräckligt bra på jobbet, aldrig tillräckligt glad och lyckad. Hon vandrar sömnlös runt i lägenheten på nätterna, känner inte längre igen sig själv. Ensamheten växer, verkligheten förskjuts och till slut ser hon bara en utväg.

Skred är en bok om att försöka räcka till men i stället tappa greppet om sig själv och livet.

MARIT SAHLSTRÖM är författare, pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap. Våren 2015 utkom hennes hyllade debutroman Och runt mig faller världen.

”En skarpögd psykologisk skildring av ett sammanbrott och samhällets oförmåga (och ovilja) att hjälpa den som inte förmår hjälpa sig själv”
Borlänge Tidning

”En effektiv och skrämmande skildring av den alltmer åtsnörpta vardagsångesten”
Svenska Dagbladet

”Marit Sahlström sätter ord på det många känner. (…) Rakt och enkelt men samtidigt poetiskt och målande.”
Boktanten

” stark skildring när livet rämnar för en småbarnsmamma. (…) Det är en prosa som går under skinnet. Här finns både stor detaljrikedom och psykologisk skärpa. (…) Det ska bli spännande att fortsätta följa Marit Sahlströms författarskap. Hon har något viktigt att berätta om vår samtid.”
Dala-Demokraten

”Marit Sahlström vågar ta tag i blytunga ämnen. (…) En klok och mänsklig fallstudie i en modern sjuka som allt fler drabbas av och som bland annat kan skyllas på osäkra anställningar. Politiker borde läsa den, de som tillåtit sådana arbetsvillkor.”
Aftonbladet

”isande skildring av utmattning”
Dagens ETC

”Rasande skicklig gestaltning av utförslutet mot utbrändhet. (…) För dig som …  vill bli berörd.”
Tara

”Oj, vilken roman! (…) Inte en enda gång lämnas jag oberörd eller frågande. (…) Sahlström skriver på en ren och enkel prosa som griper tag i en från första raden till sista sidan. Jag vet inte exakt varför det är så, vad i språket som skapar denna känsla av att allt flyter utan minsta hinder, men vissa författare har det bara, uppenbarligen. Minns att jag även älskade Sahlströms förra roman ”Och runt mig faller världen”, så snälla, skriv mer snart igen!” 
Tankaromlitteratur, bokblogg


Författare:  Marit Sahlström Titel: Skred Format: 130x180 mm Inbunden Antal sidor: 209 Utgivningsår: 2019 ISBN: 9789177750086


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.