Illustratör: Katy Kimbell
Format: 171mmx217mm mm, Övrigt
Antal sidor: 173
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789170379192

Finns även som:
Övrigt, ISBN: 9789179457099

Pressbilder

Första hjälpen vid matbordetOm barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

Sara Ask

HAR DU EN grönsaksvägrande tvååring? En trotsig treåring? Eller kanske en bebis som precis ska börja lära sig äta? Att laga mat till barn kan vara både stressande och tålamodsprövande. Varför vill ungen bara äta makaroner? Hur gör man för att middagen inte ska bli till ett bråk? Tänk om mitt barn får näringsbrist? I Första hjälpen vid matbordet får du lära dig mer om barnets perspektiv. Om de medfödda smakpreferenserna, den inbyggda skepsisen mot viss mat och de olikheter som finns mellan barn, från de första smakportionerna vidare genom de viktiga förskoleåren. Här finns tips på förhållningssätt för att inte måltiden ska bli en kamp, idéer om hur middagen kan serveras för att så många som möjligt ska vilja äta sig mätta på den, och en genomgång av de viktigaste näringsämnena, översatta i mat. Visste du hur lite protein som faktiskt krävs, eller hur lätt det är att få i sig tillräckligt med vitaminer? Med mer förståelse för vem du har mitt emot dig och vad hen verkligen behöver kan det vara lättare att behålla lugnet och låta matresan få ta sin tid.

Sara Ask

Sara Ask har jobbat som dietist på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och varit tidningen Vi Föräldrars expert på mat för barn i tio år. Sara Ask har gett ut de storsäljande kokböckerna Mera vego (2014), Ännu mera vego (2015) och uppföljaren Mega vego : Samlade recept och nya rätter tillsammans med Lisa Bjärbo. Våren 2021 släppte de dessutom kokboken Kaosvego tillsammans. Hösten 2016 utkom Första hjälpen vid matbordet – Om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter. Hösten 2022 är hon aktuell med kokboken Hej, hej vardagsmat! tillsammans med Lisa Bjärbo och Louise Winblad.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla