Illustratör: Winblad - Louise
Format: 196x236 mm, Inbunden
Antal sidor: 166
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752158

Hej, hej vardagsmat!

Sara Ask, Lisa Bjärbo, Louise Winblad

Petiga ungar! Olika smakpreferenser i familjen! Tidsbrist i vardagen! Sara Ask och Lisa Bjärbo, som tillsammans skapat Mera vego-böckerna, samarbetar här för första gången med serietecknaren Louise Winblad. Tillsammans skapar de en bok som är hälften kokbok, hälften föräldrapedagogik om barn och mat. Hur omvänder man en grönsakshatare? Vad gör man om man är orolig för att ens barn får i sig för lite mat? Och hur kan man servera maten så att alla i familjen blir mätta och nöjda?

Med humor, igenkänning och stor kunskap tar de sig an vanliga problem kring vardagsmatlagningen i en familj och ger förslag på lösningar och massor av maträtter att laga nästa gång det vankas middag. Kanske kan vegonuggets, frasiga fiskpinnar eller teriyakiwraps med tofu bli nya favoriter runt ert middagsbord också?

 

Denna bok om mat för barn tar mig med storm. Den är rolig, informativ och synnerligen användbar. (…) Boken är en riktigt härlig matinspirationskälla av ovanligt slag. Helhetsbetyg: 5 av 5.  BTJ, Erika Storme Martinger

Sara Ask

Sara Ask har jobbat som dietist på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och varit tidningen Vi Föräldrars expert på mat för barn i tio år. Sara Ask har gett ut de storsäljande kokböckerna Mera vego (2014), Ännu mera vego (2015) och uppföljaren Mega vego : Samlade recept och nya rätter tillsammans med Lisa Bjärbo. Våren 2021 släppte de dessutom kokboken Kaosvego tillsammans. Hösten 2016 utkom Första hjälpen vid matbordet – Om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter. Hösten 2022 är hon aktuell med kokboken Hej, hej vardagsmat! tillsammans med Lisa Bjärbo och Louise Winblad.

Mer om författaren

Lisa Bjärbo

LISA BJÄRBO är journalist, författare och förälder till två små kräsna vegetarianer. Tillsammans med Sara Ask har hon gett ut de storsäljande kokböckerna Mera vego (2014), Ännu mera vego (2015) och uppföljaren Mega vego : Samlade recept och nya rätter. Våren 2021 släppte de även kokboken Kaosvego. Hösten 2022 är hon aktuell med Hej, hej vardagsmat! tillsammans med Sara Ask och Louise Winblad.

Mer om författaren

Louise Winblad

LOUISE EDLUND WINBLAD eller snarare @hejhejvardag, är serietecknare, illustratör, bloggare och poddare. Sedan 2013 driver hon en avSveriges i särklass mest lästa och älskade bloggar, HejHejVardag, där hon med stor humor och igenkänning tar sig an ämnena småbarnsliv och föräldraskap. Hösten 2022 är hon aktuell med kokboken Hej, hej vardagsmat! tillsammans med Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla