David Liljemarks underbara värld : verk i urval 1978-2020
David Liljemark

David Liljemark är serietecknare, författare, musiker och filmregissör och en av vårt lands mest egensinniga konstnärer.
Som serieskapare har han ägnat sig åt relationsdrama, satir, självbiografi, historisk dramadokumentär och vildsint humor. Ur hans omfångsrika produktion kan nämnas seriealbum som Susanna & Bo och Boltzius, satirteckningar i tidningar som Dagens Nyheter, MAD och Galago, den värmländska novellsamlingen Dä ha satt säj på hôvve samt den gripande SVT-dokumentären Jakten på Bernhard. Han har även varit musikaliskt aktiv inom genrer som spänner från naivistisk hårdrock till konceptuell noisejazz.
I denna bok ges en generöst heltäckande bild av David Liljemarks konstnärskap i alla dess olika yttringar, från tonårstidens seriefanzines via gränsöverskridande experiment till konstnärliga projekt från senare år, allt ledsagat av nyskrivna kommentarer från upphovsmannen själv.
Första upplagan kom 2018. Detta är en uppdaterad och utökad andraupplaga från 2020.

"Serietecknaren, författaren, musikern och filmregissören David Liljemark är helt enkelt ett kreativt geni, vars konst nu går att ta del av i ett mastodontverk till bok. På nätta 500 sidor får han med vad jag skulle tro är hela hans livshistoria, uppdelad i kronologiska kapitel. Den skarpa humorn är ofta utmanande, men Liljemark är allt annat än en vanlig provokatör. Hos en satiriker med integritet anar man avsändaren bakom verket, en person med egna åsikter, och den typen av satiriker är Liljemark. Och en konstnär ut i fingerspetsarna."
Frida Lindström, Värmlands Folkblad (2018)


Författare:  David Liljemark Titel: David Liljemarks underbara värld : verk i urval 1978-2020 Format: 210x286 mm Häftad Antal sidor: 519 Utgivningsår: 2020 ISBN: 9789179456627


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.