Översättare: Cajsa Mitchell
Format: 108mmx178mm mm, Övrigt
Antal sidor: 439
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170373091

Vi måste prata om Kevin

Lionel Shriver

Strax före sin sextonde födelsedag skjuter Kevin ihjäl sju skolkamrater och två av skolans anställda. Hans mamma, Eva, är den enda som inte är förvånad över det som hänt.
Ända sedan Kevin var nyfödd har hon anat att något inte står rätt till med sonen, men ingen har lyssnat på hennes varningar.
Efter morden försöker Eva bygga upp sitt liv igen, och under tiden skriver hon brev till maken Franklin, som hon inte längre lever med. Äntligen ska hon få ge sin version av hur hon upplevt Kevins uppväxt, och hon gör det med svart humor och en nykter blick.
Vi måste prata om Kevin är en berättelse som håller sin läsare i ett starkt grepp till sista sidan. Boken vann The Orange Prize 2005 för bästa roman av en kvinnlig författare.
Boken filmatiserades 2010 med Tilda Swinton i huvudrollen.
Lionel Shriver har skrivit en sorgesång över vår tid, en märklig dödsfuga som repetitivt använder samma basgång. Vi måste prata om Kevin är en av de stora romanerna i vår tid.
Kristian Lundberg, Helsingborgs Dagblad
En brutal, obändigt självutlämnande, osentimental och, rent litterärt, en lika vacker som hemsk upplevelse. Att läsa Lionel Shrivers roman, i minsta detalj lysande översatt av Cajsa Mitchell, är smärtsamt och det måste få lov att vara så. De frågor den väcker om skuld, eventuell försoning, föräldraskap och handlingar vi betraktar som onda är eviga, men ytterst sällan formuleras de så insiktsfullt som här.
Per Planhammar, Göteborgs-Posten

Lionel Shriver

Lionel Shriver är amerikan men bor i London. Förutom romaner har hon också skrivit för Wall Street Journal, The Economist och Philadelphia Enquirer. Med Vi måste prata om Kevin, (2006) fick hon sitt stora genombrott och boken belönades med Orange Prize för bästa roman av en kvinnlig författare. I mars 2011 utkom hennes fjärde roman på svenska, Priset man betalar. Våren 2015 utkom hon med romanen Store bror. Böcker på svenska av Lionel Shriver: Vi måste prata om Kevin (2006) Dagen efter (2008) Dubbelfel (2009) Priset man betalar (2011) Store bror 2015

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla