Format: 163x234 mm, Inbunden
Antal sidor: 318
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789170377620

Pressbilder

Store bror

Lionel Shriver

”Store bror är sannolikt det bästa Shriver skrivit sedan Vi måste prata om Kevin” /Jeanette, Bokhora.se

”Det är enastående beskrivet och gestaltat inifrån glasklara insikter” /Lena Andersson, DN

”En insiktsfull, intressant skildring av vårt besatta förhållande till maten, vikten och kroppen.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Lionel Shriver är smart, stenhård och mycket läsvärd.” /Camilla Carnmo, BLT

När Pandora plockar upp sin äldre bror Edison på flyplatsen, känner hon inte igen honom. Under de år som gått sedan sist, har den en gång smala, hippa New York-jazzpianisten gått upp tiotals kilo. Vad var det som hände?

För Pandoras man, Fletcher, en manisk cyklist som numera ratar de rätter som Pandora älskar att laga till honom, blir broderns besök en pina. Till slut ger han sin fru ett ultimatum: Det är han eller jag.

Träffsäkert och med rasande energi skriver Lionel Shriver om fetma, en samhällsfråga som för många också är plågsamt personlig. Hur mycket är vi villiga att offra för att rädda dem vi älskar? Och kan man alltid rädda dem från sig själva? Store bror är en gripande roman om syskon och äktenskap, förnuft och fördomar, val och icke-val.

Lionel Shriver

Lionel Shriver är amerikan men bor i London. Förutom romaner har hon också skrivit för Wall Street Journal, The Economist och Philadelphia Enquirer. Med Vi måste prata om Kevin, (2006) fick hon sitt stora genombrott och boken belönades med Orange Prize för bästa roman av en kvinnlig författare. I mars 2011 utkom hennes fjärde roman på svenska, Priset man betalar. Våren 2015 utkom hon med romanen Store bror. Böcker på svenska av Lionel Shriver: Vi måste prata om Kevin (2006) Dagen efter (2008) Dubbelfel (2009) Priset man betalar (2011) Store bror 2015

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla