Format: 137x210 mm, Danskt band
Antal sidor: 328
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177750857

Ta tågetPå spåret genom historien, samtiden och framtiden

Per J. Andersson

Som hängiven resenär sedan tidigt 80-tal var Per J Andersson en av de första som vurmade för tåget. Äntligen har debatten hunnit ikapp. I Ta tåget tar han oss med genom tågets historia, via de tidiga järnvägarna, höghastighetstågens revolution och allt däremellan. Det är en personlig bok och på samma gång en historisk odyssé, en klimatbok och en hoppfull uppmaning att inte sluta resa – bara göra det hållbart.

Per J Andersson är en av grundarna av resemagasinet Vagabond. Han har skrivit ett flertal guide- och reportageböcker, samt dokumentärromanen New Delhi Borås den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige, hittills översatt till tolv språk. Hans senaste bok, För den som reser är världen vacker, omfamnades av en enig kritikerkår.

”En fröjd för oss som älskar att åka tåg och en påminnelse om att det inte behöver vara så svårt som man tror att välja bort flyget.”
Kommunalarbetaren

Beställ e-bok

Per J. Andersson

Per J Andersson är en av grundarna av resemagasinet Vagabond, där han är redaktör. Han har skrivit ett flertal guideböcker och reportageböcker samt dokumentärromanen New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige, hittills översatt till tolv språk. För den som reser är världen vacker (2017) är en hyllningsbok till resandet som omfamnades av en enig kritikerkår. 2019 utkom Ta tåget som är en historisk odyssé, där han berättar om våra tidiga järnvägar, det är även en klimatbok och en hoppfull uppmaning att resa utan att flyga. Hösten 2021 utkom hans ljudboksserie – Historiska kvinnliga...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla