Format: 130x180 mm, Inbunden
Antal sidor: 209
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177750086

Skred

Marit Sahlström

Hon har allt. En partner och två friska barn, ett meningsfullt jobb. Ändå den där oron i bröstet. Hon springer mellan förskolan och kontoret. Aldrig tillräckligt bra mamma, aldrig tillräckligt bra på jobbet, aldrig tillräckligt glad och lyckad. Hon vandrar sömnlös runt i lägenheten på nätterna, känner inte längre igen sig själv. Ensamheten växer, verkligheten förskjuts och till slut ser hon bara en utväg.

Skred är en bok om att försöka räcka till men i stället tappa greppet om sig själv och livet.

MARIT SAHLSTRÖM är författare, pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap. Våren 2015 utkom hennes hyllade debutroman Och runt mig faller världen.

”En skarpögd psykologisk skildring av ett sammanbrott och samhällets oförmåga (och ovilja) att hjälpa den som inte förmår hjälpa sig själv”
Borlänge Tidning

”En effektiv och skrämmande skildring av den alltmer åtsnörpta vardagsångesten”
Svenska Dagbladet

”Marit Sahlström sätter ord på det många känner. (…) Rakt och enkelt men samtidigt poetiskt och målande.”
Boktanten

” stark skildring när livet rämnar för en småbarnsmamma. (…) Det är en prosa som går under skinnet. Här finns både stor detaljrikedom och psykologisk skärpa. (…) Det ska bli spännande att fortsätta följa Marit Sahlströms författarskap. Hon har något viktigt att berätta om vår samtid.”
Dala-Demokraten

”Marit Sahlström vågar ta tag i blytunga ämnen. (…) En klok och mänsklig fallstudie i en modern sjuka som allt fler drabbas av och som bland annat kan skyllas på osäkra anställningar. Politiker borde läsa den, de som tillåtit sådana arbetsvillkor.”
Aftonbladet

”isande skildring av utmattning”
Dagens ETC

”Rasande skicklig gestaltning av utförslutet mot utbrändhet. (…) För dig som …  vill bli berörd.”
Tara

”Oj, vilken roman! (…) Inte en enda gång lämnas jag oberörd eller frågande. (…) Sahlström skriver på en ren och enkel prosa som griper tag i en från första raden till sista sidan. Jag vet inte exakt varför det är så, vad i språket som skapar denna känsla av att allt flyter utan minsta hinder, men vissa författare har det bara, uppenbarligen. Minns att jag även älskade Sahlströms förra roman ”Och runt mig faller världen”, så snälla, skriv mer snart igen!” 
Tankaromlitteratur, bokblogg

Marit Sahlström

Marit Sahlström (född 1976) växte upp i en liten by i Hälsingland men är numera bosatt i Stockholm. Hon arbetar som pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap. Hennes hyllade debutroman Och runt mig faller världen utkom våren 2015. Hösten 2019 är hon tillbaka med sin roman Skred. Det är en bok om att försöka räcka till men istället tappa greppet om sig själv och livet. Det handlar om att älska sina barn men inte orka hela vägen, om krav som aldrig tystnar och en sömn som aldrig kommer. Men också om ljuset som sipprar in...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla