Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 348
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174412147

Lönesänkarna

Erik Sandberg

Allt mindre av det växande välståndet kommer vanliga människor till del. Inte på hundra år har svenska löntagare fått så lite betalt för vad de faktiskt producerar.

Journalisten Erik Sandberg väckte stor uppmärksamhet med tv-dokumentären Lönesänkarna 2013.

I den här boken går han vidare i sin granskning av hur politiska beslut, från höger till vänster, gjort de allra rikaste ännu rikare medan levnadsstandarden för den breda allmänheten inte alls ökat i samma takt som för tidigare generationer. Erik Sandberg tar läsaren med på en resa bland metallarbetare och miljonärer och in i maktens centrum, och visar hur våra valda politiker bidragit till en omfördelning av inkomster av historiska dimensioner. Lönesänkarna är också en personlig berättelse om ett land i snabb förändring, om det Sverige som på hundra år gått från fattigdom och extrema inkomstklyftor till att bli världens kanske mest jämlika välfärdssamhälle, ör att sedan på nytt förvandlas till det land som nu går i täten med snabbt växande ekonomiska skillnader.

ERIK SANDBERG är journalist och dokumentärfilmare. Han har förutom dokumentären Lönesänkarna bland annat gjort Generation utanför, Förgrymmade ungar och Snällfällan som belönades med Guldspaden.

Lönesänkarna är hans debut som författare.

Beställ e-bok

Erik Sandberg

Erik Sandberg är journalist och dokumentärfilmare. Han har tidigare gjort dokumentärer som Den enda vägens politik, Förgrymmade ungar och Snällfällan, som belönades med Föreningen grävande journalisters pris Guldspaden 2007. Hans debutbok Lönesänkarna kom 2014. Våren 2017 kom Jakten på den försvunna skatten: Så blev Sverige ett skatteparadis för de rika. 2024 är han återigen aktuell med Väckelsens vår: När Hitler formade Sverige.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla