Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789179456900

Kattjakten

Jona Elings Knutsson

Eva Jansson är så gammal att hon tappat räkningen, och ingen räknar längre med henne. Likt en vindpinad fjällbjörk vilse bland huvudstadens al och kastanj kämpar hon sig igenom de ensamma dagarna. I ett desperat försök att få mänsklig kontakt tar hon upp jakten på en bortsprungen katt.

Men ingenting är längre som det brukade. Medan kattjakten tar allt vildare vägar börjar Eva glömma sådant hon behöver komma ihåg. I stället tränger sig de minnen på som hon gjort allt för att hålla ifrån sig.

Kattjakten är en berättelse om åldrande, ensamhet och utanförskap. Om arbete och kvinnoliv i skuggan av folkhemmet – och om att skipa rättvisa med de medel som står till buds.

Jona Elings Knutsson

Jona Elings Knutsson är född 1977 och uppvuxen i Ore, Dalarna. Hon är gynekolog och obstetriker och debuterade som författare år 2020 med Krokodilens vändkrets. Tidigare har hon även skrivit låttexter, politiska brandtal, krönikor, ledare, essäer och vetenskapliga artiklar. Sommaren 2022 är hon aktuell med sin andra roman, Kattjakten.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla