Illustratör: Fabian Göranson
Format: 158x230 mm, Inbunden
Antal sidor: 156
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197610384

Inferno

August Strindberg, Fabian Göranson

Året är 1896 och August Strindberg har just lagt pennan på hyllan, för att istället försöka framställa guld genom alkemiska experiment. Men ju fler experiment som misslyckas, desto mer övertygad blir han om att en osynlig hand styr hans liv, och steg för steg går han vilse i en labyrint av svart magi, hemliga tecken och paranoida vanföreställningar.

Inferno är en av August Strindbergs mest svårtillgängliga och mystiska verk. I Fabian Göransons seriebearbetning lyfts denna märkliga berättelse fram med humor, intensivt berättande och kraftfulla illustrationer. En sjudande sekelskiftsvärld öppnas upp för läsaren, fylld av konstnärsbohemer, religiösa grubblerier och en helt ny bild av nationalskalden August.

Fabian Göranson är född 1978 och bosatt i Stockholm.
Hans serier har publicerats i bl.a. Aftonbladet, Ordfront magasin och Arbetaren. 2006 debuterade han med den kritikerrosande serieboken
Gaskriget.

I dagens nyheter skrev Stefan Helgesson:
Inte sedan Joakim Pirinen och Max Andersson har en debuterande svensk serietecknare framträtt med en sådan auktoritet…Det är postkolonial ironi på hög nivå, och samtidigt mer än ironi, kalla det poesi.

August Strindberg

Mer om författaren

Fabian Göranson

Fabian Göranson är född 1978 och kommer från Stockholm. Hans serier publiceras bland annat i Ordfront magasin, Galago och Arbetaren. Han drev Kolik förlag och internettidningen cigarett.net. Han debuterade i bokform 2006 med den politiska reseskildringen Gaskriget. 2008 utkom Kirurgi, där han samlat serier och skämtteckningar från ett decennium av skapande. 2018 gav han ut den kritikerrosade reseberättelsen Drömmen om Europa. 2021 är han aktuell med Galagos första satsning för barn! Hokus pokus- serien är två böcker om den nioåriga häxan Ida. Läs mer om Fabian Göransson på vårt systerförlag Galago.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla