Format: 210x295 mm, Häftad
Antal sidor: 26
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751991

Galagokalendern 2022 – Rivningskvarter

Fabian Göranson

Rivningskvarter är en mystisk dröm om de mytomspunna Klarakvarteren i Stockholm. En nostalgisk och smula fasansfull fantasi om något som gått förlorat.  Fabian Göranson besjälar och skruvar till vad som på ytan ser bekant ut. Rivningskvarter är en skev saga om 12 kapitel. En kalender som är bedrägligt vacker och förtjusande förvirrande.   

Med poetiska och humoristiska små texter bygger Fabian Göranson upp hela världar och fyller sina bilder med ännu fler lager.  

De tog hus efter hus. Kvarter efter kvarter. Men man kan inte leva av luft och ljus, man kan inte bo i damm och grus. Länge knöt vi näven i fickan. Staden var borta, det fanns inte längre några konturer. Inget som höll ihop och begränsade.

Fabian Göranson

Fabian Göranson är född 1978 och kommer från Stockholm. Hans serier publiceras bland annat i Ordfront magasin, Galago och Arbetaren. Han drev Kolik förlag och internettidningen cigarett.net. Han debuterade i bokform 2006 med den politiska reseskildringen Gaskriget. 2008 utkom Kirurgi, där han samlat serier och skämtteckningar från ett decennium av skapande. 2018 gav han ut den kritikerrosade reseberättelsen Drömmen om Europa. 2021 är han aktuell med Galagos första satsning för barn! Hokus pokus- serien är två böcker om den nioåriga häxan Ida. Läs mer om Fabian Göransson på vårt systerförlag Galago.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla