Format: 170mmx215mm mm, Övrigt
Antal sidor: 155
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753247

Börja odla!Din väg till en egen köksträdgård

Bella Linde

Det sveper en våg av odlarlust över världen. Allt fler vill lära sig odla egna grönsaker och ha koll på vad de äter. Men många saknar kunskaper om jord och gödsel, om sådder, förodling och köksträdgårdens skötsel. Dessutom uppstår frågor som: Hur länge räcker jorden i en odlingsbädd? Varför blir det inga tomater på min planta? Varför växer det bara ogräs? 

Med Börja odla! vänder sig Bella Linde till totala nybörjare såväl som till dem som har odlat lite grann. Börja odla! förklarar utan att dumförklara, väcker lust och längtan till den där första skörden och förmedlar att odling handlar om livet, miljön, framtiden och överlevnad! Det är viktigt att veta hur man odlar egna grönsaker, och direkt nödvändigt att förmedla kunskapen till nya generationer. Så att alla vet hur maten kommer på bordet.

 

Recensioner

"Trädgårdsjournalisten Bella Linde är en mästare på att kombinera fakta, handfasta råd och inspiration så att man som läsare känner att man förstår (...) Börja odla! är en handfast och trygg bokkompis i trädgårdslandet."

Karin Ohlsson-Leijon
Hus & Hem Trädgård

"en handfast guide att hålla i handen för alla som vill odla ätbart."

Lantliv Trädgård

"Boken genomsyras av odlarlust och kärlek till naturen. En grundprincip som skymtar mellan raderna är att odla klimatsmart och hållbart. Börja odla! är avslappnad och personlig i stilen - Linde är med läsaren från första sidan och delar med sig av information och ger instruktioner på ett sakligt och naturligt sätt. Även språket är tillgängligt, med tydlig meningsbyggnad och klara budskap. Det gör det lätt att ta till sig innehållet även som lekman. Bilddräkten är rik i formen av färgstarka fotografier tagna av Lena Granefelt bland annat i författarens egen köksträdgård."

Natalia Walawender
BTJ

"I boken Börja odla! Din väg till en egen köksträdgård går trädgårdsprofilen Bella Linde igenom odlingens grunder. (...) tips hur man gör allt från att anlägga en odlingsbädd, hur man väljer grödor och sköter dem och hur man gör för att få friska plantor som ger mycket gott att äta."

Annika Rådlund
Villafakta

"Den som är ny på grönsaksodling kan få bra hjälp av den här boken. Trädgårdsjournalisten Bella Linde skriver lättbegripligt om grunderna för hur man får till en egen, ekologisk köksträdgård och får med lite av det mesta man behöver veta om jord, skötsel och skörd."

Allt om trädgård

Bella Linde

Bella Linde är journalist och författare med fokus på odling och trädgård. Hon har bland annat skrivit den hyllade boken Rätt ur jorden – Handbok i självhushållning som hon gjort tillsammans med fotografen Lena Granefelt och som uppdaterats och tryckts till flera gånger. Hösten 2018 kom hennes bok Odla ditt lagomliv, som gör upp med digital stress, livsstilshets och det moderna kravet på att alltid vara tillgänglig. År 2021 är hon aktuell med trädgårdsboken Odla utan spade. Lättskött & klimatsmart köksträdgård, även den tillsammans med Lena Granefelt. Våren 2023 är hon aktuell med Börja odla!, en ny trädgårdsbok där hon...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla