Format: x mm, Övrigt
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177753742

Den dödes berättelse

Joel Dahlberg

Stefan Wiklund står inför arbetet med ett journalistiskt gräv. Flera klargöranden återstår i utredningen av Thomas Usters död. Thomas var far till Stefans barndomsvän och polisen är ännu på jakt efter mördaren i fallet.

På omvägar har Stefan erbjudits tillgång till en journalistkollegas gedigna undersökningsmaterial. Det rör den kontroversielle finansentreprenören Gustavo Bolin som har kopplingar till familjen Uster. Men när Stefan kommer hem en dag möts han av avspärrningar runt sin bostad. Han blir misstänkt av polisen i samband med en persons försvinnande och flyr till avskildheten i sommarhuset i Östergötland.

Allteftersom historien om det finansiella stjärnskottet Gustavo Bolin vecklar ut sig, verkar förgreningarna leda Stefan mot sitt eget förflutna. Och situationen blir än mer bekymmersam då Gustavo Bolin själv en dag försvinner från polisens radar.

Den dödes berättelse handlar om det förflutnas trauman och dess ekon i nutiden. Dahlbergs intrikata trådar leder läsaren genom en suggestiv berättelse mellan nu och då, och gläntar på dörren till ett insulärt svenskt näringsliv, där alla känner alla och där den som går sin egen väg får betala ett högt pris. 

Joel Dahlberg

Joel Dahlberg har över tjugo års erfarenhet som ekonomijournalist, bland annat på Dagens Industri, Dagens Nyheter och ekonomisajten E24. Idag arbetar han på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion. Han har tidigare granskat den svenska finansbranschen i de hyllade och framgångsrika böckerna Bankbluffen - så blir du blåst på dina pengar (2009) och Pensionsbluffen - tryggheten som gick upp i rök (2012). I april 2015 kom Sammansvärjningen - så luras 5 miljoner svenska fondsparare, en granskning av den svenska fondbranchen. Våren 2023 kom han med sin romandebut, Den döde på balkongen, en finansthriller om jakten på ett scoop som kan förändra spelreglerna för...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla