Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379710

Med guds hjälpOm religion och politik i Ryssland, Ungern och Polen

Gabriel Byström

Efter den uppmärksammade och kritikerrosade boken Tystnadens triumf om den politiska utvecklingen i Ungern återkommer nu Gabriel Byström med en ny reportagebok. Den fokuserar på vilken roll religion och kyrka spelar för de auktoritära, politiska krafterna i Ungern, Polen och Ryssland.

Gabriel Byström träffar präster, religionsvetare, sociologer, författare, journalister och konstnärer som lever sitt liv mitt i klyvnaden mellan tradition, framtid och motstånd.

I en tid när makten är allt och ideologin är svag, så krävs det en annan berättelse som kan ge den nya politiken en mening och riktning. Där spelar religionen en allt större roll. Kyrkor som under decennier var ifrågasatta ser nu en möjlighet till ökat inflytande.

Med Guds hjälp är en fascinerande reportagebok som beskriver en ny politik mitt i dess tillblivelse. Gabriel Byström bidrar med några viktiga, betydelsebärande bilder i en svårbegriplig tid när auktoritära krafter vinner mark på många håll runtom i världen.

”Rykande aktuell”
Lars Linder, Dagens Nyheter

En brännande aktuell, viktig, ja nödvändig, bok
Per Svensson, Sydsvenska Dagbladet

Beställ e-bok

Gabriel Byström

GABRIEL BYSTRÖM är journalist. Han jobbade på Göteborgs-Posten 1994–2015, varav nio år som kulturchef. Numera arbetar han på Sveriges Radio med strategiska frågor. Han är bosatt i Göteborg och Stockholm. Efter den uppmärksammade och kritikerrosade boken Tystnadens triumf (2014), om den politiska utvecklingen i Ungern, återkommer Byström i oktober 2017 med Med Guds hjälp. Det är en fascinerande reportagebok som fokuserar på religionens och kyrkans roll för de auktoritära, politiska krafterna i Ungern, Polen och Ryssland. Gabriel Byström har erhållit såväl Axel Liffnerstipendiet av Aftonbladet som Frihetspennan av Stiftelsen Torgny Segerstedts minne. Ur prismotiveringen till det sistnämnda: ”Gabriel Byström har...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla