Illustratör: Fabian Göranson
Format: , Övrigt
Utgivningsår: 2025
ISBN: 9789177754664

Klara 1. Tvättbjörnarnas stad

Fabian Göranson

Nya spännande äventyr från Fabian Göranson! Tvättbjörnarnas stad är första delen i en trilogi om Klara. Den är ett storslaget äventyr bland förfallna hus, som en dröm om ett svunnet Stockholm. Det är en värld där gäng av utklädda gatubarn bekämpar varandra men där de största hotet egentligen är vuxenvärlden. Den fanatiske doktor Nuragen och hans teknokrater vill riva alla sjaskiga kvarter och bygga ett paradis av stål och betong.

Klara har åkt till saluhallen med sin mamma, när hon bokstavligen kolliderar med sitt livs stora äventyr. Två pojkar i tvättbjörnsdräkter drar in henne i en kupp för att stjäla en bit ost och medan de delar på bytet berättar pojkarna om sitt fria och farliga tillvaro på stadens gator.

Hemma i förorten är Klaras liv instängt och trist. Hennes pappa ligger sjuk sedan flera år tillbaka och mamma jobbar från morgon till kväll för att försörja familjen. Klaras älskade storebror Edvin har flyttat hemifrån och börjat arbeta som teknokrat för den mystiske doktor Nuragen. När hon än en gång hamnar i slagsmål på skolan, kommer storebror  Edvin med ett förslag. Varför inte skicka  att Klara en internatskola som drivs av doktor Nuragen?

Alla tycker att idén är fantastisk, utom Klara, som rymmer på vägen till internatet. Hon tänker hitta tvättbjörnarna och gå med i deras gäng. Men staden är en hård plats för ensamma barn. Fickpengarna tar slut och Klara har varken mat eller någonstans att sova. Och ingenstans syns några tvättbjörnar till. Vid en ödetomt stöter Klara också på doktor Nuragens teknokrater. Utrustade med märkliga maskiner verkar de smida planer på att riva hela staden. Kommer Klara lyckas gå med i tvättbjörnarnas gäng och stoppa teknokraterna? Eller går både hon själv och staden mot sin undergång?

Fabian Göranson

Fabian Göranson är född 1978 och kommer från Stockholm. Hans serier publiceras bland annat i Ordfront magasin, Galago och Arbetaren. Han drev Kolik förlag och internettidningen cigarett.net. Han debuterade i bokform 2006 med den politiska reseskildringen Gaskriget. 2008 utkom Kirurgi, där han samlat serier och skämtteckningar från ett decennium av skapande. 2018 gav han ut den kritikerrosade reseberättelsen Drömmen om Europa. 2021 är han aktuell med Galagos första satsning för barn! Hokus pokus- serien är två böcker om den nioåriga häxan Ida. Läs mer om Fabian Göransson på vårt systerförlag Galago.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla