Välkommen på lärarkväll!

24 januari 2019

Möt aktuella författare hos Ordfront förlag, Alfabeta Bokförlag och En bok för alla den 7 februari. Varmt välkomna till vårt förlagshus på Fiskargatan 8 vid Mosebacke.

17.00 Vi bjuder på mingel, vin och snacks

17.30 Lotta Lyssarides och Lydia Putkinen Tappert hälsar välkommen och presenterar programmet:

Nathalie Simonsson Viktigast av allt

Viktigast av allt är boken till tonåringen: om vänskap och respekt, jämställdhet och förälskelse. Den handlar om att bli bättre på att förstå sina egna känslor och andras gränser, men också om att bli vuxen och hur könsorganet faktiskt fungerar. Mest av allt handlar den om att det är viktigt att må bra, kunna bestämma över sin kropp och få vara sig själv: det är viktigast av allt.

Boken utgår från styrdokumenten för årskurs 7–9 och gymnasiet gällande jämställdhet,sexualitet och relationer och passar både att läsa i skolan och hemma.

Nathalie Simonsson är en av Sveriges främsta sexualupplysare. Hon har träffat tusentalstonåringar i samtal om det som är allra mest personligt. I sin hyperaktuella bok förmedlar hon sexualkunskap på ett helt nytt sätt.

Åsa Karsin Lite kul måste man ha

”’Lite kul måste man ha’ – det var det han sa när han lämnade mig på ett skitigt toalettgolv på en skolfest för över 30 år sen. Nu har jag skrivit ner min historia och samtidigt försökt förstå vem förövaren var. Alla känner vi någon som har blivit våldtagen, men ingen verkar känna någon som har våldtagit. I min ungdomsroman Lite kul måste man ha lär vi känna både offret och förövaren. Lite kul måste man ha är en parallellhistoria där vi får höra Anna och Luddes perspektiv på samma händelse. Försöka förstå hur det kunde hända. Och vad det får för konsekvenser. Jag fick ingen hjälp när det hände mig. För då vågade ingen lyssna. Därför blev jag tyst. Tills nu. Nu vågar jag äntligen prata. Och det är det enda sättet om vi ska kunna förhindra att sådant sker. Boken är skriven med en rak, enkel och tydlig text så att den når ut till alla och avslutas med tips på organisationer där man kan få hjälp och stöd. Både för offret och förövaren. Och för er som ser på. Det går att förändra.” Åsa Karsin

Anna Modigh – att jobba med skönlitteratur i skolan, inspiration och praktiska tips.

Anna Modigh är i grunden grundskollärare i svenska, sva och engelska. Dessutom är hon en efterfrågad läromedelsförfattare och föreläsare oftast med fokus på svenska, svenska som andraspråk och läsfrämjande arbete. Anna arbetar som förlagsredaktör för digitala läromedel samt är adjungerad lärarutbildare på Södertörns högskola. Hon är en uppskattad skribent och har bland annat tagit fram ett pedagogiskt efterord till boken Livet på en kylskåpsdörr. Efterordet är fyllt med praktiska och inspirerande tips på hur du som lärare kan arbeta med boken tillsammans med dina elever.

18.30 (ca) Slut för idag

Alla får påsar och bokpresent!

Anmäl dig här.

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla