Ny Portionen under tian-bok släpps i vår!

Ute är det nya inne!

6 oktober 2020

Hanna Olvenmark, dietist och författare till de storsäljande kokböckerna Portionen under tian, kommer med ny bok i vår.

I slutet av februari släpps Hanna Olvenmarks nya bok Portionen under tian – Äta ute. Precis som titeln avslöjar vill hon få fler människor att upptäcka fördelarna med att äta billig och klimatsmart mat utomhus.

Hanna Olvenmark startade bloggen och instagramkontot Portionen under tian 2015 och  gjorde snabbt succé. Sedan dess har hon fått över 150 000 följare på instagram som vill ta del av hennes klimatsmarta och billiga recept och medverka i hennes cook alongs. Hon har också hunnit släppa två kokböcker som sålt i över 80 000 ex.

I sin tredje kokbok med billig och klimatsmart mat har Hanna Olvenmark tagit fram recept som passar att antingen packa i ryggsäcken eller som enkelt kan kokas ihop på ett stormkök för den som har ett sådant. Och varför äta ute då? Jo för att det är ett sådant billigt och fantastiskt sätt att umgås, med sig själv eller andra. Dessutom tycks intresset för att vistas i naturen öka alltmer.

Det blir piroger och pastasallader, one-pots och matiga crêpes. Och till efterrätt? Glass i termos förstås! Till varje recept hör en packlista, och alla måltider är som vanligt klimatberäknade och kostar max tio kronor.

Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Förutom recept innehåller den också mängder med tips och smarta packlistor.

Kort och gott – en inspirationsbok för alla!

”Att äta ute är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med ”äta ute” menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med. Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar. ”
/Hanna Olvenmark

Portionen under tian: Äta ute släpps i slutet av februari 2021. Här kan du läsa mer om den.

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. Hannas tidigare kokböcker Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten samt Portionen under tian: 300-kronorsveckorna har sålt i över 80 000 exemplar. Hennes mission är att krossa myten om att bra mat bara är för dem som har råd.

För intervjuförfrågningar eller beställning av recensionsex kontakta Jenny Bjarnar: [email protected]/ 0708-53 99 03

 

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla