Diktsamling nominerad till Augustpriset 2020

Thomas Tidholm Augustprisnominerad med Jordlöparens bok

19 oktober 2020

Stort grattis till Thomas Tidholm som är Augustprisnominerad till Årets svenska skönlitterära bok med den fantastiska diktsamlingen Jordlöparens bok, där han finurligt och poetiskt undersöker vårt förhållande till naturen men också naturens ambivalenta förhållande till oss. Som Expressens Daniel Sjölin skrev i sin recension av boken: ”Såhär ser poesi ut när den är öppen för alla.” Ett stort och välförtjänt grattis till Thomas!

Thomas Tidholm är nominerad med denna underbara motivering:
”I sin vackert formgivna, prosalyriska tankebok ställer Thomas Tidholm grundläggande frågor om människans förhållande till naturen. Är det möjligt för oss människor att återförenas och försonas med en natur som vi successivt har avskärmat oss ifrån? Med poetisk precision och klargörande enkelhet bygger Jordlöparens bok broar mellan två världar.”

Vi passar också på att gratulera debutanten Alma Thörn på vårt systerförlag Galago som också är nominerad till Augustprisets barn-och ungdomskategori med seriealbumet Alltid hejdå.

Det är nu andra året i rad som diktsamlingar från oss på Ordfront förlag blir nominerade till Augustpriset. Förra året blev Olivia Bergdahl nominerad för sin sonettkrans Barnet.

Augustpriset delas i år ut den 23 november under corona-säkrade former på Stockholms Konserthus. Den kommer såklart även att sändas live via Augustpriset.se. Vi håller tummarna för Thomas fram tills dess.

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla