Störningen vinner Guldspaden 2019!

Störningen – Adhd, pillren och det stressade samhället av Katarina Bjärvall vinner Guldspaden 2019, det åtråvärda pris som varje år delas ut av Föreningen grävande journalister till Sveriges bästa granskande journalistik. Hon tilldelas priset med den fina motiveringen:

“För att på ett nyanserat sätt och med stark empati för de drabbade ha skärskådat den växande adhd-epidemin och visat vilka som tjänar pengar på den.”

I boken visar Katarina Bjärvall hur ökad stress och höjda krav på prestationer i skolan, arbetslivet och vården får antalet diagnoser att skjuta i höjden. Sedan 2006 har antalet barn som har en adhd-diagnos mer än sjufaldigats i Sverige. Och nu ökar adhd-diagnoserna ännu snabbare bland vuxna. Hon granskar också hur läkemedelsindustrin driver på och profiterar på utvecklingen.

Katarina Bjärvall ser diagnosboomen som en störning inte hos dem som har adhd utan hos det samhälle vi har skapat. Störningen finns även digitalt som e-bok och som ljudbok i en författarinläsning av Katarina Bjärvall. Läs mer om boken här.

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.