Sofia Olsson ny förläggare på Galago

Från och med den 8 januari blir Sofia Olsson ny förläggare på Galago, där hon efterträder Mats Jonsson som efter mer än tjugo år på förlaget slutar för att satsa på sitt eget författarskap. Sofia Olsson är serietecknare och har sedan 2014 drivit det egna förlaget Syster tillsammans med Åsa Grennvall. Hon har även arbetat som kulturjournalist, bland annat på Kulturradion och SVT:s Babel. Serieförlaget Galago är en del av Ordfront förlag och ger ut 7–10 nya böcker per år samt tidskriften Galago.

”Det känns fantastiskt roligt att få arbeta med Galago. Både bokutgivningen och tidningen har varit otroligt viktiga för mitt eget serieskapande och mitt intresse för serier. Galago är en stark och unik röst i samhällsdebatten och rymmer såväl gravallvarliga serieromaner som politisk satir och punkiga skämtteckningar. Det ska bli en stor ära att få föra Galago vidare”, säger Sofia Olsson.

Även Ordfronts förlagschef Pelle Andersson ser fram emot det nya samarbetet:  ”Vi kunde inte vara mer nöjda. Sofia Olsson är en mycket begåvad serietecknare, förläggare och kulturjournalist. Galago går nu mot fyrtio nya spännande år, det är jag övertygad om.”

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.