Så går vi vidare efter Metoo

I veckan lämnade initiativtagare till de svenska metoo-uppropen sju åtgärdsförslag till våra politiker. Ett bärande förslag är en ökad satsning på sex-, samlevnads- och samtyckesundervisning. I höst ger vi  ut Nathalie Simonssons bok Viktigast av allt om kroppen, känslor och sex, som kan användas i den undervisningen.

Foto: Sebastian Waldenby

Nathalie Simonsson har tidigare skrivit den uppmärksammade Världens viktigaste bok, en sexualupplysningsbok för mellanstadiet. Hon utbildar i likabehandlingsfrågor och har skrivit stödmaterial om sex- och samlevnadsundervisning åt Skolverket.

”Metoo-uppropen i skolorna visar vikten av att vi omedelbart börjar prata mer om sexuella trakasserier, övergrepp, rätten till den egna kroppen – och hur man visar respekt för varandra. Skolinspektionens färska granskning visar vikten av att den här undervisningen fördjupas och förbättras. Viktigast av allt är en lärobok som tar upp allt det som skolans sex- och samlevnadsundervisning ska omfatta: integritet, respekt, jämställdhet, kroppen och puberteten, kön, relationer, lust, psykisk ohälsa, porr, kärlek, vänskap och sexualitet.” säger Nathalie Simonsson.

Läs mer om boken och Nathalie Simonsson här

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.