Börja träna, lär känna dina grannar och köp en vevradio

Överlev det nya året!

15 januari 2018

Nytt år, nya utmaningar. I helgen hölls den årliga rikskonferensen Folk och Försvar – Sveriges viktigaste forum för diskussioner om säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap. Försvarsminister Peter Hultqvist larmade om att vi är för dåligt förberedda på en eventuell kris. Redan före jul konstaterade försvarsberedningen i en rapport att man inte kan utesluta ett väpnat angrepp mot Sverige.

Ja, hur väl förberedd är du egentligen på en verklig kris? Skulle du överleva en katastrof? Går det att förbereda sig för krig, pandemier, bränder, naturkatastrofer eller något så oväntat som en zombieapokalyps? I den nyutkomna boken Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig djupdyker folkbildaren Herman Geijer i vad vi faktiskt kan göra för att öka våra chanser att klara en katastrof eller en helt oväntad händelse. ´

Det är den första svenska populärvetenskapliga boken på temat som inte bara handlar om överlevnadstekniker och styrka utan också fokuserar på hur människor fungerar och vad vi kan göra för att förbereda oss praktiskt och mentalt. Med zombieapokalypsen som ingång till en allvarlig samhällsfråga berättar Geijer hur du blir en överlevare – inte genom att försöka förvandla dig till en Rambotyp utan genom att förändra ditt vardagsliv. Till boken hör också en kalender för 2018 – Zombieöverlevnadskalendern. Där får du månad för månad råd om vad du kan göra för att förbereda dig för en eventuell katastrof.

Januaritipsen lyder: Köp extra torrvaror! Skaffa vattendunkar! Se till att ha en vevradio eller batteridriven radio med extra batterier hemma!

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla