Slummen får sin hämnd
Pierre Schori

Berättelsen om författaren Carl Sandburg är historien om ett USA i dynamisk förändring. Den är också en amerikansk odyssé om en ung pojkes uppbrott från familj och fattigdom, driven av frihetslängtan och obändig tro på framtiden.

Sandburg blev den förste heltidsanställde ombudsmannen i USA:s växande socialdemokratiska arbetarrörelse. Han uppmanades av president Roosevelt att bli kongressledamot, tog strid mot president Eisenhower om den svenska socialismen och synden , stödde John F. Kennedy och den svarta medborgarrättsrörelsen och engagerade sig mot kalla kriget. Sandburg hör också till de amerikanska diktare som ofta citerats av Olof Palme, liksom av Barack Obama, och av författare som Harry Martinson och Ernest Hemingway förordades han till Nobelpriset. 

Genom dikten framförde Sandburg sitt radikala rättspatos och samhällsengagemang. Han såg gangstern döda och gå fri att döda igen, han såg hungern i barnens ögon och hos utslitna män och kvinnor ur arbetarklassen. 

Men han såg också ett möjligt annat Amerika.


Författare:  Pierre Schori Titel: Slummen får sin hämnd Format: 145x217 mm Inbunden Antal sidor: 313 Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177753124


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.