Sapfo : Dikterna och fragmenten
VASILIS PAPAGEORGIOU, MAGNUS WILLIAM-OLSSON

Eros skakade mitt / hjärta lik­ som bergsvinden drabbar ekar­na .

Sapfos ord träffar oss från många håll samtidigt. De talar ur vår erfarenhet – vem har inte iakttagit hur en kastvind plötsligt får lövträd att rista? 

Att läsa Sapfo är alltid som att röra vid poesins egen glittrande och kvällande källa. Den hand och tunga som en gång formu­lerade dem levde i en tid nästan helt bortom vår föreställningsför­måga, för tvåtusen sexhundra år sedan! Av hennes stora verk, en gång sammanställt i nio böcker av antikens alexandrinska filo­loger, återstår bara en enda full­ständig dikt, resten är fragment. 

Vasilis Papageorgiou och Magnus William­-Olsson har i hela sina vuxna liv arbetat med och levt i Sapfos poesi. I den här nya översättningen av hennes verk har de tagit sig an varje ord, varje fras, varje strof på nytt. Resultatet är en rakare och mindre tillrätta­lagd Sapfo som också rymmer nyupptäckta fragment. En Sapfo att leva med och drabbas av på 2020-­talet.

Det här är en viktig bok, oumbärlig för varje läsare av Sapfos exceptionella diktvärld. Helhetsbetyg: 5 av 5.” BTJ, Thomas Kjellgren


Författare:  VASILIS PAPAGEORGIOU och MAGNUS WILLIAM-OLSSON Titel: Sapfo : Dikterna och fragmenten Format: 140x200 mm Inbunden Antal sidor: 133 Utgivningsår: 2022 ISBN: 9789177751946


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.