Otid
Erik Axl Sund

Otid är en originell, makaber och litterär spänningsroman från hyllade deckarduon Erik Axl Sund!

En ung flicka, utan namn, har hoppat på ett godståg i norra Sverige och hamnat i Stockholm. I samband med ett slagsmål grips hon och en utredning kring hennes identitet tar fart, där poliserna Jeanette Kihlberg, Jimmy Schwarz och Nils Åhlund från tidigare böcker kopplas in.

Men det är ett krävande fall. Snart knyts flickans närvaro på ett avlägset sätt till två mord i förorten, och för varje ny ledtråd i arbetet tycks det intrikata mönstret av samband och orsaker bara blir mer komplext. Parallellt med polisens arbete pågår också lanseringen av författaren Per Qvidings senaste roman. Den handlar om Stina som i slutet av 1800-talet växer upp i de norra delarna av Sverige och som till följd av missväxt och svält tvingas emigrera till USA. Även Qvidings berättelse får betydelse för den pågående utredningen, som styr de inblandade mot en intensiv kamp mot klockan.

Otid, Erik Axl Sunds sjätte roman, är inte bara deras bästa, utan också den som knyter ihop hela deras författarskap. Det är en berättelse om identitet och om vad som händer när vi söker oss bortom våra bestämda roller och levnadsförhållanden, och bortom tiden. Kan vi det? Eller är vi ohjälpligt bundna av våra materiella omständigheter?


Författare:  Erik Axl Sund Titel: Otid Format: 157x232 mm Inbunden Antal sidor: 441 Utgivningsår: 2022 ISBN: 9789170377068


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.