Förlåt
Eve Ensler

Hela livet har Eve Ensler väntat på en ursäkt från sin pappa, som förgrep sig på henne från att hon var fem år gammal. Men ursäkten kommer aldrig, och så dör han. För att komma över det som hände under barndomen formulerar Ensler själv det brev hon önskar att hennes pappa hade förmått skriva: ett erkännande av vad han utsatte henne för och ett försök att förklara varför det blev så, men framför allt en ärlig bön om förlåtelse.

Resultatet blev romanen Förlåt en gripande och originell text för alla som förgäves väntar på en ursäkt, och för alla som av olika skäl behöver försonas med sin barndom.

»En av de mest briljanta böcker jag någonsin läst. Så snart jag läst ut läste jag den igen, och igen, och igen.« SUNDAY TIMES

»Klartänkt, fantasifull och överväldigande.« THE GUARDIAN

»Förlåt är en kraftfull, mycket originell text. Helhetsbetyg: 5 av 5.« 
BTJ, Elisabeth Brännström

Förlåt är en smärtsam dubbelhistoria om två lika trasiga livsöden. En påfrestande, manipulativ och bedräglig skildring om vad som utspelat sig mellan en pappa och en dotter, en förövare och ett offer.” 
Svenska Dagbladet, Erika Vallin

”Det är en svår bok att läsa för att den är smärtsam, men den är också viktig och djärv. Samtidigt som Eve tar sig in i sin fars huvud skriver hon sig själv, hon skriver sig stark, fri, modig och hon skriver sig bort från honom, tar det hon vill ha av en död gammal man vars ursäkt fastnat i strupen i efterlivet, och jag hoppas och vill tro att författandet av denna bok gav henne någon slags katarsis. Det måste den ha gjort. Jag som läsare känner hur boken bildar ett enda stort fulfinger i riktning mot gubben som gjort allt i sin makt för att tillintetgöra ett litet barn.”
Vildis bokvrå, Bokblogg


Författare: Eve Ensler Titel: Förlåt Översättare: Johanna Svartström Format: 140x200 mm Inbunden Antal sidor: 122 Utgivningsår: 2020 ISBN: 9789177751045


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.