Fenomenet GW
Lars Ragnar Forssberg

”För de som älskar GW är den väldigt kul”.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

Varje vecka bänkar sig en och en halv miljon svenskar framför tv-programmet ”Veckans brott” för att se professor Leif GW Persson muttrande servera en av sina många oneliners. Han älskas av tittarna. Om det han säger är sant eller påhitt vet bara han själv. Leif GW Persson har blivit en man som målar bilden av sig själv utan att möta några invändningar.

I Fenomenet GW försöker Lars Ragnar Forssberg förstå inte bara människan GW utan framför allt hur han har kunnat bli den ikon han är idag. Inte sedan Astrid Lindgrens eller Tage Danielssons dagar har vi haft en person som sägs sitta inne med så många svar på så många frågor. Hur blev det så? Men boken undersöker också Leif GW Perssons komplicerade förhållande till modern, hans strävan efter status och pengar, samt det faktum att han betraktar jakt som mord men ändå fortsätter jaga.

Fenomenet GW är ingen biografi utan en berättelse om en människa som saknar motstycke i svensk offentlighet.

Underhållande
Dagens Nyheter

Här finns flera intressanta saker som nyanserar bilden av folkets hjälte. Dala-Demokraten

Det är välskrivet och taktfullt balanserat kring en av Sveriges mera spännande offentliga gestalter. BTJ-häftet nr 5, 2017.
Lektör Håkan Philipsson


Författare: Lars Ragnar Forssberg Titel: Fenomenet GW Format: 140x215 mm Inbunden Antal sidor: 202 Utgivningsår: 2016 ISBN: 9789170379338


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.