Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten
Jonathan Jeppsson

”Det är svårt att inte bli starkt berörd av ’Åtta steg mot avgrunden’ ” Therese Uddenfeldt, Expressen

Vad väntar oss när klimatet allt mer kollapsar? Hur illa ute är vi egentligen? Vad är det för hemskt som ruvar vid århundradets slut? I boken Åtta steg mot avgrunden ger sig en av Aftonbladets främsta klimatjournalister in på en resa mot mörkrets hjärta för att ge svar på dessa ödesfrågor. 

I åtta delar, en för varje årtionde, beskriver han med hjälp av en stor mängd vetenskapliga rapporter och intervjuer med forskare vad som kommer att hända med jorden och dess invånare under detta århundrade. 

Resultaten han kommer fram till är både förbluffande och skrämmande: Förutom allt det där vi redan anar och känner till, som stormar, värmeböljor och havsnivåhöjning, lurar ett stort antal okända faror, av en magnitud som vi knappt kan föreställa oss i framtiden. 

I långsam, men stadig takt, närmar vi oss avgrunden. Till slut kan de yttre hoten sätta hela vår överlevnad på spel. Men den största grymheten av dem alla kan mycket väl komma inifrån oss människor själva.

Men det är också en berättelse om tornseglarna, denna fantastiska fågel, och dess flykt i sommarnatten.  Och en fruktansvärd händelse en varm kväll i augusti.

”Till och med för den som är van vid den klimatkatastrofiska genren är det brutal läsning” Björn Wiman, DN

”Materialet är visserligen så starkt och pulshöjande att boken kunde vara skriven på byråkratisvenska och ändå kännas medryckande” Daniel Åberg, Västerbottens-Kuriren

”Som att bli överkörd av en bulldozer” Nina Björk, Aftonbladet

”En spännande, lärorik och tänkvärd bok. Ett mycket fint språk” Ulf Karlström, BTJ

”Att läsa en så dyster bok borde vara deprimerande, men det känns faktiskt lite befriande på samma gång” Marit Furn, Svenska Dagbladet

 


Författare:  Jonathan Jeppsson Titel: Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten Format: 142x217 mm Inbunden Antal sidor: 334 Utgivningsår: 2020 ISBN: 9789177750871


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.