Aktuell med boken Männen i Kreml

Michail Zygar på Sverigebesök

31 mars 2017

Den ryska författaren och journalisten Michail Zygar kommer till Stockholm 4–5 april för att berätta om boken Männen i Kreml – inifrån Putins hov  och delta i ett samtal med Anna-Lena Laurén på Kulturhuset.

Michail Zygars bok Männen i Kreml blev en storsäljare i Ryssland när den kom ut hösten 2015 och har kallats en milstolpe inom rysk journalistik. Nu ges den ut på svenska och i samband med det gästar Zygar Kulturhuset Stadsteatern för ett samtal med DN:s Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurén.

Michail Zygar har följt Vladimir Putin och skaran omkring honom – politiker, oligarker, tidigare KGB-agenter, ortodoxa kyrkomän och pr-konsulter – under större delen av Putins 17 år vid makten. I Männen i Kreml avslöjas spelet bakom kulisserna, med intriger som kunde vara hämtade ur en politisk thriller. Zygar värjer sig mot idén att Putin skulle vara slug marionettspelare. Hans politik under 00-talet skall snarare ses som kortsiktigt taktiska svar på yttre händelser. Vid sidan av att behålla makten och bli så rika som möjligt på kuppen saknas långsiktig logik eller strategiska mål inom den ryska ”putinokratin”, menar Michail Zygar.

Michail Zygar är född 1981 i Moskva. Han har varit chef för den politiska avdelningen på ryska Newsweek och chefredaktör för Ryssland enda oberoende tv-kanal Dozjd. Idag är han verksam som fri journalist och författare.

För att boka en intervju med Michail Zygar kontakta Jenny Bjarnar på [email protected] 

Här kan du läsa mer om samtalet på Kulturhuset och köpa biljetter.

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla