KALAHARISERIEN

Lasse Bergs populära serie om människans ursprung – nu som interaktiva e-böcker

23 november 2015

Kalahariserien är det bästa ur Lasse Bergs böcker om människans utveckling samlade i fem interaktiva e-böcker. Det är en helt ny sorts böcker; med film, ljud, grafik och text skildras den senaste forskningen inom människans evolution. 

Kalahariserien består av fem e-böcker om det samarbetande, lättjefulla, berättande, dansande, målande, skönhetstörstande djuret – människan. I e-boksserien används ny teknik för att berätta underhållande och lärorikt om det förflutna. I dess spegel kan vi klarare se vår framtid. Denna nya generations e-böcker är en upplevelse som fängslar, inspirerar och engagerar.  Förutom Lasse Bergs texter och Carl Douglas stämningsfulla bilder ger Kalahariserien läsaren en fördjupad kunskap genom grafik och innehållsrika filmer. I filmerna får vi lyssna till Lasse Bergs betraktelser, men också möta flera världsledande forskare som på engelska berättar om de senaste tankegångarna kring människans tid på jorden.

Kalahariseriens fem delar omfattar Människans natur, Människans släktingar, Den moderna människan, Jordbrukarna samt Eftertankar. I dessa har det bästa ur Lasse Bergs böcker Gryning över Kalahari och Skymningssång i Kalahari samlats. 

Kalahariserien är producerad av Padre, Deep Sea Productions och Ordfront förlag, en kombination som garanterar litterär kvalité, modern stil och underhållande kunskap och finns tillgänglig via Apple iBooks Store.

”Vilket äventyr att få vara med om detta experiment! Att skapa böcker som utöver text och foton innehåller filmer, intervjuer med röst och mimik, Afrikas underbara ljud och sanfolkens transdans  runt en sprakande eld under Södra korset. Det känns som om hela mitt liv som författare, filmare och radiojournalist  nu sammanfattas.” 
LASSE BERG

”Idag är vi vana att inhämta information på alla upptänkliga sätt – film, musik, ljud och text. Precis detta kombinerar en interaktiv e-bok. Och vilken bokserie är mer lämpad för inträdet i framtiden än Lasse Bergs Kalahari-serie.”  
Pelle Andersson, förläggare Ordfront förlag

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla