Ny roman av Doris Dahlin

Himlen bar inga moln

26 augusti 2015

Doris Dahlin avslutar sin romansvit om skuld, skam och sexuella övergrepp med romanen Himlen bar inga moln som finns ute nu. En historia om vänskap och kärlek men också om hur övergrepp och skam formar oss och våra relationer.

”I Himlen bar inga moln är Doris Dahlin en suverän iakttagare, hon benar ut livslögnerna, visar på att sprickor som innehåller våld och övergrepp inte går att fylla igen, tiden hinner ifatt och då måste allt upp i ljuset för att man ska överleva. Språket lever. Doris Dahlin har ett tydligt uppsåt med sina texter, det känns. Hon vill medvetandegöra sina läsare, så att vi ska se och förstå – och göra något åt dem – alla sprickor som finns i den polerade fasaden.”
Dala-Demokraten

”Doris Dahlin skriver med stark inlevelse. Hon ger färg och karaktär genom träffsäkra detaljer åt människor och händelser. Framförallt vet hon hur ett klassamhälle ser ut med vattentäta skott mellan folk och folk.”
Tidningen Ångermanland

”Dahlins realistiska psykologi är som vanligt utmärkt”
Hallandsposten

”Kvinnokamp på gott och ont, med klasstämpeln som hämsko på självkänslan.”
Expressen

”Det är ett gediget hantverk som omsorgsfullt förenar berättardriv med säkert avlyssnade dialoger och lagom lyriskt bildspråk. Fjärran litterära experiment är det solid sociologisk och psykologisk realism, mellan det rustika och finkalibrerade.”
Borås tidning

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla