Gunilla Ander

Gunilla Ander är en av Sveriges mest erfarna journalister när det gäller internationell jordbrukspolitik. Sedan mitten av 1980-talet har hon arbetat som nyhetsreporter på FLT, Expressen, Helsingborgs Dagblad och tidningen Arbetet. För tio år sedan började hon specialisera sig på EU:s jordbrukspolitik och WTO-förhandlingarna om frihandel, för facktidningen Land Lantbruk. År 2005 vann hon Star Prize, som ibland kallas ”VM i lantbruksjournalistik”, för en reportageserie om frihandelns betydelse för bönder i Nya Zeeland, Argentina och Mali.

Tillsammans med sin make Nils Hansson gav hon år 2005 ut Tango – återkomsten, om den nya tangovåg som på senare år har svept över världen. I oktober 2010 utkom hennes andra bok, Bomull – en solkig historia.

Hösten 2016 utkom Den lilla svarta : Modeindustrins baksida – där Ander går in bakom modeindustrins gröntvättade kulisser och skärskådar en bransch som utvecklar konsten att sälja sjukligt billiga kläder och samtidigt belöna konsumenten med ett gott samvete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla