Doris Dahlin

Doris Dahlin föddes i Härnösand men bor numera i Stockholm. Hon arbetar sedan många år med människors utveckling inom näringsliv och offentlig förvaltning, och har lång erfarenhet av att jobba som bibliotekarie. Hela livet har hon arbetat med att försöka förstå och lösa de kommunikationshärvor som ständigt uppstår mellan oss. Hon gjorde det i många år som beteendevetare och konsult med inriktning på relationer på arbetsplatser. Nu gör hon det som författare.

Hennes litterära debut var Ockupationsleken (1971) och hon medverkade i antologin Tala om klass (2006). 2007 utkom den självbiografiska Skammens boning, som blev en stor framgång hos både kritiker och läsare. År 2008 utkom romanen Vi vet nog vem du är. Till mamma på mors dag (2011) är hennes fjärde roman. Våren 2012 utkom den uppmärksammade fackboken Drunkna inte i dina känslor (Libris förlag), som hon skrivit tillsammans med Maggan Hägglund. Våren 2015 släpptes hennes roman Himlen bar inga moln.

Hösten 2019 publiceras hennes roman Ogjort som utspelar sig i en liten västerbottnisk by där vi bland annat får följa den arga kärringen som vägrar vara snäll mot skitstövlar, den unga mannen som försöker springa ifrån sitt liv, och en lärarinna med mörka hemligheter. När Elena kommer in i deras liv som städerska upptäcker hon inte bara dammet och smutsen, utan även allt det som sopats undan, in i skuggorna.

Läs mer om Doris Dahlin och hennes författarskap på www.dorisdahlin.se. Här kan du även läsa hennes blogg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla