Bob Hansson

Bob Hansson är född 1970 på en färja med destination Helsingborg, men växte upp på land. Han debuterade med diktsamlingen Heja världen! 1998. Sedan dess har han bland annat skrivit romanen Gunnar (2007), intervjuboken Kärlek, hur fan gör man? (2008) och Vips så blev det liv (2010). Det sista vi har är våra kroppar (2012) är Bob Hanssons tredje roman och tionde bok.

Våren 2015 kom diktsamlingen och grannsämjan är en långsam bödel.

Våren 2018 släppte han boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv, som samlar de bästa av Bob Hanssons morgonfunderingar från de senaste 10 åren i P1 – men också nytt smått och gott.

Hösten 2020 släpptes Allvarligt talat, där Bob Hansson har gjort ett urval från sina radioprogram. Det är svar på frågor som läsarna har ställt men förstås också frågor som Bob ibland ställt sig själv. Resultatet är en bok som likt en god vän, hjälper till att vrida och vända på frågorna vi alla har inom oss.

Under våren 2023 är han aktuell med Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt, en diktsamling som inte är en färd på ett ulligt, gulligt moln, utan ofta en fördjupning, en sväng ned i mörkret, en rädsla, ett svart hål. Som alltid är hans dikter träffsäkra, detaljskarpa och fyllda av oss, vi som bebor denna planet. En planet som också är hotad av något som inte är snällhet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla