Bob Hansson

Bob Hansson är född 1970 på en färja med destination Helsingborg, men växte upp på land. Han debuterade med diktsamlingen Heja världen! 1998. Sedan dess har han bland annat skrivit romanen Gunnar (2007), intervjuboken Kärlek, hur fan gör man? (2008) och Vips så blev det liv (2010). Det sista vi har är våra kroppar (2012) är Bob Hanssons tredje roman och tionde bok.

Våren 2015 kom diktsamlingen och grannsämjan är en långsam bödel.

Våren 2018 släppte han boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv, som samlar de bästa av Bob Hanssons morgonfunderingar från de senaste 10 åren i P1 – men också nytt smått och gott.

Hösten 2020 släpptes Allvarligt talat, där Bob Hansson har gjort ett urval från sina radioprogram. Det är svar på frågor som läsarna har ställt men förstås också frågor som Bob ibland ställt sig själv. Resultatet är en bok som likt en god vän, hjälper till att vrida och vända på frågorna vi alla har inom oss.

Under våren 2023 är han aktuell med Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt, en diktsamling som inte är en färd på ett ulligt, gulligt moln, utan ofta en fördjupning, en sväng ned i mörkret, en rädsla, ett svart hål. Som alltid är hans dikter träffsäkra, detaljskarpa och fyllda av oss, vi som bebor denna planet. En planet som också är hotad av något som inte är snällhet.


Böcker av Bob Hansson

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.