Christian Dahlström får Psykiatrifondens Fördomspris

Igår mottog Christian Dahström Psykiatrifondens Fördomspris 2018 på en fullsatt och fullspäckad gala på Rival i Stockholm. Vi på Ordfront är oerhört stolta och gratulerar.

Psykatrifondens Fördomspris delas varje år ut till en person eller verksamhet som på ett betydande eller nyskapande sätt motverkat eller motverkar fördomar kring psykisk sjukdom, psykiska funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa i bredare bemärkelse. Prisvinnaren utses av Psykiatrifondens styrelse som består av ledande svenska psykiatriforskare. Deras motivering i år löd:

”En person med egen erfarenhet som vänt situationen till något positivt och med forskning i fokus driver tesen att fördomar försvinner när vi får kunskap och när vi vågar träda fram och tala om psykisk ohälsa. Han gör detta oförtröttligt på sociala medier, i debatt, på föreläsningar och med sina böcker på ett alltigenom seriöst sätt.”

Priset delades ut av förra årets pristagare Ann Söderlund och Ann-Linn Guillou, som tillsammans med Sanna Lundell vann i fjol för sin tv-serie ”Djävulsdansen” som sändes i SVT.

 

Läs mer om Psykiatrifondens fördomspris här, och kolla in och läs Christian Dahlstöms fantastiska bok Kalla mig galen som kom ut 2017.

(Foto: Cia Liljeton)

 

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.