Format: 173x218 mm, Inbunden
Antal sidor: 168
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751793

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179457105

Pressbilder

VinterbadEn handbok

Heli Björkman, Lisa Bjerre, Ulf Huett

Kalla bad är hett! Den första kompletta guiden till vinterbad är här!

Praktiska tips och härlig inspiration för både nybörjaren och den erfarna.

Över hela landet stiger människor ner i isvakar, kalla sjöar och hav. Somliga finner smärtlindring och bot mot nedstämdhet. Andra upplever en stund av stillhet i en stressad vardag. Ett kallt dopp är en upplevelse inom räckhåll för alla. Det kräver inte någon avancerad utrustning, lång flygresa eller stor plånbok.

Vinterbad tar upp aktuell forskning som förklarar badets positiva effekter för både kropp och knopp. Boken diskuterar olika andningstekniker, som är nyckeln till längre bad. Här finns tips för den som vill våga sig på sitt första dopp och för den rutinerade som vill levla upp sin upplevelse. Guiden tipsar också om resmål från Lapplands ishotell med vakar till Skånes kallbadhus, som alla erbjuder unika äventyr.

Så packa handduken och ta på dig något varmt. När du en gång upplevt kicken av att bada kallt kommer du aldrig att vilja sluta.

 

Recensioner

"Vinterbad - en handbok ger en mångfacetterad bild av vinterbad ur olika aspekter och är informativ och spännande läsning för alla som är intresserade av att bada i kallare vatten."

 Thomas Andersson
Lysekilsposten

"Har du inte hakat på den senaste vintertrenden? I så fall har du, med den här boken i knät, den kompletta guiden framför dig. För kallbadsveteranerna är boken sprängfylld av spännande fakta, badkuriosa och proffstips." Mariestads Tidningen LISA BJERRE är författare till Vinterbad och hon är även skribent och journalist. Hon har tidigare skrivit två handböcker och har nu också släppt den första boken i kriminalserien Linje 17. HELI BJÖRKMAN är grafisk formgivare och kommunikationsstrateg. Hon har formgett Vinterbad och driver designbyrån Typisk form. ULF HUETT är fotograf och det är han som har tagit alla fantastiska bilder i Vinterbad"

. Han har tidigare bland annat gett ut böckerna Detaljer och Trädgårdsdetaljer.

Heli Björkman

HELI BJÖRKMAN är grafisk formgivare och kommunikationsstrateg. Hon har formgett Vinterbad, som hon släpper tillsammans med Lisa Bjerre och Ulf Huett. Hon driver designbyrån Typisk form.

Mer om författaren

Lisa Bjerre

LISA BJERRE är författare till Vinterbad som hon släpper tillsammans med Heli Björkman och Ulf Huett. Hon är även skribent och journalist. Hon har tidigare skrivit två handböcker och har nu också släppt den första boken i kriminalserien Linje 17 på Piratförlaget.

Mer om författaren

Ulf Huett

ULF HUETT är fotograf och det är han som har tagit alla fantastiska bilder i Vinterbad, som har släpper tillsammans med Lisa Bjerre och Heli Björkman. Han har tidigare bland annat gett ut böckerna Detaljer och Trädgårdsdetaljer.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla