Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789179457754

Väntar du på mig?

Sara Mofasser Johansson

Sara flyr med sin familj från Iran när hon är 6 år, till 80-talets Sverige där det finns Saabbilar och är kallt. Där de sticker ut från allt och alla. Sara och hennes syster Shirin kastar sig ut i tonårens alla äventyr medan deras far grämer sig allt mer, över språket han inte lärt sig, sitt slitsamma fabriksjobb och hur mycket sämre livet i Sverige blivit. Hans lynnighet lägger sig som ett mörkeröver familjen och påverkar precis allt. Tills det onämnbara händer.

Tjugo år senare står Sara inte ut längre. Trots att hon på pappret har allt hon kan önska sig behöver hon göra upp med det förflutna.

Väntar du på mig? är en uppriktig debutroman om systerskap, tonårens starka känslor och om klyftorna som kan uppstå mellan föräldrar och barn. Det är också en vacker skildring av ett förlorat liv i ett annat land och vad som händer sen, när man kommit fram dit man skulle.

Med värme och lätt hand skriver Sara Mofasser Johansson om svåra saker som flykt och familj, frihet och försoning.

"’Väntar du på mig?’ är en vacker men också vardaglig skildring av livet med alla dess motgångar och vändningar." BTJ, Emilia Nilsson

Sara Mofasser Johansson

SARA MOFASSER JOHANSSON föddes i Teheran 1980 och kom till Sverige 1986. Idag är hon bosatt i Göteborg och arbetar inom vindkraftsindustrin. Hon lever med make och två barn. Våren 2023 debuterar hon med boken Väntar du på mig?. Det är en en varm och uppriktig roman om systerskap, tonårens starka känslor och om klyftorna som kan uppstå mellan föräldrar och barn.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla