Format: 130x180 mm, Inbunden
Antal sidor: 67
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753568

Pressbilder

VåldOm träd och slöjd och män

Anahita Ghazinezam

Våld är en kort men knivskarp textsamling med rötter i en serie undersökande slöjdartiklar i Västerbottens-Kuriren. Från en flyktingförläggning i Jörn där de nyanlända instrueras att fläta näver, till storspovar och spigg och socialbidrag i Kåge.

Slöjd- och textilhistoria kittas samman med frätande scener ur ett liv, det moderna planlösa irrandet efter sammanhang och tillhörighet.

Våld är delvis prosa, delvis essä, ibland följsam, ibland som hammarslag. Men mest kanske ett angrepp på slöjdens lojhet, små sagor om våldet i varje material och maskin, ett klagorop över samtidens förljugenhet och ett knäfall framför en bleknad kuliss av ett förlorat Iran.

Recensioner

"Våld är ingen berättelse från A till Ö. Det är spridda betraktelser och tankar som sammantaget skapar en helhet. Det är charmigt, allvarligt och humoristiskt. En stor liten bok." "

Ylva Floreman
BTJ

"Anahita Ghazinezam har skrivit en djupt originell bok. Hantverksskickligt har hon skapat en väv av disparata trådar och den hänger på något underligt vis ihop alldeles utmärkt. Det blir rent av makalöst bra!"

Eva-Lotta Hultén
Göteborgs-Posten

Anahita Ghazinezam

ANAHITA GHAZINEZAM är journalist och kulturkritiker, född i Teheran 1980. Hon flydde till Sverige under Iran-Irak-kriget och har sedan slutet av 80-talet varit bosatt i Västerbotten. Anahita gav på egen hand ut Våld hösten 2022. Den sålde snabbt slut. Nu kommer den i en uppdaterad utgåva.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla