Format: 125x175 mm, Häftad
Antal sidor: 144
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174412116

Vad ska vi göra med varandra

Jenny Wrangborg

Jenny Wrangborg är en av landets mest framgångsrika poeter. Få poeter har på samma sätt mött sin publik live hon uppträder på politiska möten, poetry slams och poesiscener över hela Sverige, men också utomlands. Det är ingen överdrift att säga att hon är en av våra mest lästa poeter, med nästan 5000 sålda ex av sin debutbok Kallskänken.

Om Kallskänken var en rak och upprorisk uppgörelse med ett Sverige på väg in i en social nedmontering och klasskiktning, så är hennes nya Vad ska vi göra med varandra på en och samma gång både svartare och kärleksfullare.

Svart därför att Jenny Wrangborg i denna bok befinner sig mitt i förändringen som hon i Kallskänken bara anade, och för att hon nu ser hur den borgerliga politiken har förstört livsmöjligheter och skapat otrygghet för hennes vänner, arbetskamrater och för alla de som idag inte räknas de arbetslösa, bostadslösa, papperslösa.

Kärleksfull därför att mänskligheten ändå vägrar lägga sig ner och dö. Alla de som drabbats så hårt har ändå inte gett upp. Här finns kampen, förälskelsen, kärleken och ett slags hopp som ligger i att människor är just människor.

Vad ska vi göra med varandra är en kampdikt som vill förändra världen men den är lika mycket en kärleksdikt om människor som förändrar varandra.

vi vakade in morgnarna

i skrynkliga lakan

innan grannarna åkte till jobbet

och

bussarna sjöng en annan melodi

världen gjorde inbrott i

lägenheten

verkligheten där utanför

landade på vår hallmatta

blodet från gränderna rann in

genom vårt brevinkast

Beställ e-bok

Jenny Wrangborg

Jenny Wrangborg är poet, kallskänka och krönikör i ett flertal tidningar bland annat Arbetet, Flamman, ETC och Dagens arbete. Hon gjorde en hyllad debut med Kallskänken (2010, pocket 2013), som hon också vann flera utmärkelser för bland annat Stig Sjödinpriset, Robespierrepriset, LOs stora kulturpris och Gustav Frödings stipedium. 2014 släppte hon diktsamlingen Vad ska vi göra med varandra.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla