Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 255
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174411461

Uppdrag SudanMin tid med läkare utan gränser

Natalie Gerami

NATALIE GERAMI får sin dröm uppfylld och reser med Läkare utan gränser till Sudan för att jobba som logistiker. Väl på plats drabbas hon av de svårigheter som finns med att arbeta i ett fattigt och konfliktdrabbat land, i en patriarkal kultur, i ett mansdominerat yrke. Evakueringar, hot, våld och mord är vardag och det pågår en daglig kamp mellan människor och även mellan hjälporganisationer om de biståndsresurser som oftast är alltför små. Hjälporganisationerna på plats försöker rädda så många liv de kan. Samtidigt verkar de på en marknad med hård konkurrens om biståndspengarna, hur absurt det än kan verka.

Samtidigt som Natalie Gerami försöker utföra sitt uppdrag väcks minnen till liv. I en tillvaro där smärta och sorg är lika självklara ingredienser som lycka och glädje, börjar hon omvärdera livet och vad som egentligen är viktigt.

"Uppdrag Sudan. Min tid med Läkare utan gränser" är en personlig skildring av hur det är att vara biståndsarbetare i Sudan och av landet och folket som lever där.

Beställ e-bok

Natalie Gerami

Natalie Gerami är född 1979 i Göteborg och utbildad informatör. 2014 debuterade hon med boken Uppdrag Sudan. Min tid med Läkare utan gränser. Hon driver idag ett socialt konceptföretag med målet att skapa arbete i förorten. 2015 släpptes Tysta rop - barns berättelser om sexhandel som gavs ut i samarbete med ECPAT, en ideell organisation som arbetar mot alla former av kommersiell sexuell exploatering av barn.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla