Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 255
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174412796

Tysta ropBarns berättelser om sexhandel

Natalie Gerami

RUNT OM I VÄRLDEN utnyttjas och misshandlas hundratusentals barn varje år. Ofta handlar det om fattiga barn som drömmer om trygghet, som vill ta ansvar för sina nära och kära men som därför hamnar i situationer där de utnyttjas av rika turister, luras bort från hemmet, säljs till bordeller eller tvingas ta arbete under slavliknande förhållanden i förmögna familjer.

Natalie Gerami arbetade under två år för organisationerna ECPAT och WCP med att utbilda andra organisationer, lärare och barn om barnsexhandel. Hon träffade då över hundra barn och fick ta del av många outsägligt sorgliga livshistorier.

I Tysta rop skildrar hon Laxmi, Fareeda, Maeva och Samsons livsöden. Genom gestaltningen av deras berättelser kommer vi dem nära och får följa deras livsväg, deras tankar, deras kast mellan hopp och förtvivlan. Vi får uppleva grymheten i att de, barnen, blir de som straffas trots att de vuxna är brottslingarna. Men vi får också ta del av hur deras inre styrka börjar växa. Och hur de kan få hjälp tack vare människor och organisationer som är beredda att stötta dem.

Tysta rop är en rapport från helvetets förgård. En läsning på gränsen till det outhärdliga. Men också en hoppfull bok om överlevnadsförmåga mot alla odds och all rimlighet.

Beställ e-bok

Natalie Gerami

Natalie Gerami är född 1979 i Göteborg och utbildad informatör. 2014 debuterade hon med boken Uppdrag Sudan. Min tid med Läkare utan gränser. Hon driver idag ett socialt konceptföretag med målet att skapa arbete i förorten. 2015 släpptes Tysta rop - barns berättelser om sexhandel som gavs ut i samarbete med ECPAT, en ideell organisation som arbetar mot alla former av kommersiell sexuell exploatering av barn.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla