Format: 140x200 mm, Kartonnage
Antal sidor: 201
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177750994

Finns även som:
Kartonnage, ISBN: 9789174417012Kartonnage, ISBN: 9789174417043

Recensioner

"Tvångsamheten känns alldeles uppriktig. Jag hoppas att den når många läsare." /Annina Rabe, Expressen  Innan jag träffade dig var jag uppenbarligen rädd för helt fel saker. Nu minns jag alla rara hockeykillar och hur det var att gasa över isen om nätterna, i väntan på att livet skulle börja.  Hon är ung när hon möter honom, kanske för ung. Staden är stor och ovänlig, gjord för andra. Fylld av vassa kanter och inte alls som hon trodde. Långt borta finns fjället, skogen, en helt annan jordmån. Hennes. Han är allt som hon inte är. Spännande, spirituell, storstadsmässig. Varm. Ändå är det något som mullrar svagt. Som smyger sig på som skymningen utanför villan, som börjar i det lilla likt en pyrande eldsvåda. Vad händer när kärleken blir en skogsbrand? Tvångsamheten"

om när kärlek blir svepskäl och rädslan flyttar in i idyllen. Alexandra Sundqvists skönlitterära debut är en naken
är ett kammarspel om förälskelsens förbrännande natur

"Tvångsamheten rasslar och spritter, trots sitt mörka ämne."

SvD
Jenny Aschenbrenner

"Vilken debut! Jag var inte beredd på att bli så överväldigad av en bok på vers om ett trasigt förhållande, men likväl blev jag det. Det går inte att värja sig"

Tove magazine

"En uttrycksfull och laddad text där de korta styckena öppnar upp för en större berättelse om det helvete som fortfarande är vardag för alldeles för många."

Borås Tidning

"Det bokstavligen virvlar av liknelser och metaforer vissa rader så gripande att de dyker upp som ljusblixtar i tanken lång tid efteråt"

Upsala Nya Tidning  

"Att dikta är att väga orden. Alexandra Sundqvist har en fin våg för sin romandikt och som visar ner till minsta gram."

Norrländska Socialdemokraten

"Med en så välbekant grundberättelse spelar det stor roll hur den förmedlas. Sundqvist väljer prosalyriken och jag tycker om tonen. (...) Det onda mönstret förankras i det specifika på ett sätt som tar mig med, okonstlat och enkelt."

Amelie Björck
Dagens Nyheter

"Tvångsamheten har jag velat läsa sedan jag hörde talas om den och omslaget lockade då det är så fint. (...) Tvångsamheten var en bok som berörde och som jag absolut rekommenderar att man plockar upp!" "

Bokblogg
En blogg för bokugglor

Alexandra Sundqvist

Alexandra Sundqvist är journalist, kritiker, författare och poet, född 1986 i Boden och uppvuxen vid Luleälven. Hon skriver om musik och litteratur i Dagens Nyheter, och har gjort dokumentärer för Sveriges Radio. Debuterade gjorde hon 2017 med den uppmärksammade biografin Barbro Hörberg: med ögon känsliga för grönt. Sedan dess har hon utforskat tvåsamhetens slagsidor i den prosalyriska romanen Tvångsamheten (2021) och skildrat den vardagliga sorg och omsorg, som präglar varannan vecka-livet i poesipamfletten Förlora och fauna (2022). Med nya diktsamlingen Matriarkenmarken (augusti 2024) återvänder Alexandra Sundqvist till sina egna rötter i Norrbotten. Allt i en långdikt om vattenkraft, systerskap, valar,...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla