Översättare: Stefan Lindgren
Format: 110mmx178mm mm, Övrigt
Antal sidor: 314
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789170377396

Tsar PutinMyter, makt och despotism

Anna Arutunyan

Vladimir Putin har varit den starka kraften i rysk politik i över tio år. Nu är han återigen president. Men vad är det som gör att Ryssland, oavsett statsskick, alltid leds av en person med enorm makt en tsar?
Den rysk-amerikanska författaren Anna Arutunyan har i flera år rest runt i landet för att få svar på den frågan. Att förklara Putins makt med hans personlighet, det kommunistiska arvet eller hans förflutna i KGB, räcker inte menar hon. Snarare är det den outvecklade demokratin och feodalismen som gör att despot efter despot tillåts styra landet.
Tsar Putin är en spännande berättelse om Ryssland, om varför landet ser ut som det gör och om den tusenåriga, fortfarande aktuella, Kremlkulten. Landets politiska elit kommer knappast att jubla över Arutunyans kritiska granskning, men för den som vill veta mer om vår jättelika granne i öst ger den en välbehövlig tankeställare.

”Anna Arutunyans Tsar Putin är en utmärkt beskrivning av Putinland, där korruption och maktmissbruk växer och Ryssland dalar på den internationella korruptionslistan till latinamerikanska nivåer.” Jan Hemebring, Gefle Dagblad

Anna Arutunyan

Anna Arutunyan (född 1980) är journalist, född i Ryssland men uppväxt och utbildad i USA. Hon har rapporterat från den ryska politiska scenen i tio år, och hennes artiklar har publicerats i tidningar som USA Today, The Nation, Foreign Policy in Focus och Moscow News, där hon är politisk reporter. Som expert på rysk politik och ryska medier, har hon föreläst vid Tammerfors universitet i Finland och Michigan State University i USA. Anna Arutunyan bor i Moskva med sin make och dotter. Tsar Putin (2012) är hennes första bok på svenska.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla