Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789174412406

Till mitt försvarOm advokat Sargon De Basso

Sargon De Basso, Peter H Johansson

Till mitt försvar är berättelsen om hur Sargon De Basso, trots bottenbetyg på juristlinjen och ett åtal som kunde ge honom fängelse, nådde toppen och blev en av landets mest kontroversiella försvarsadvokater. I dag företräder han kända skådespelare, yrkeskriminella och toppskiktet i den nazistiska organisationen NMR. I boken berättar han om varför han väljer att försvara de som samhället föraktar och om en lång rad fall som gått in i svensk rättshistoria, som Joy Rahman, Mikael Persbrandt mot tidningen Expressen och livsödet Samir Sabri.

Till mitt försvar är en djupdykning in i advokatyrket och skildrar rättegångarnas inre skådespel. Boken är skriven tillsammans med journalisten Peter Johansson som varit chefredaktör för flera branschtidningar om juridik, till exempel Legally yours och Dagens Juridik.

Sargon De Basso

Sargon De Basson är en av Sveriges framgångsrikaste försvarsadvokater och driver Advokatfirman De Basso. Han har under sin karriär arbetet med Peter Althin och drivit flera uppmärksammade fall. Under senare år har han också varit en viktig – och ofta kontroversiellt – debattör i rättssäkerhetsfrågor, svensk drogpolitik och mediernas makt. Våren 2020 är han tillsammans med Peter Johansson aktuell med boken Till mitt försvar.

Mer om författaren

Peter H Johansson

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla