Översättare: Nils Håkanson
Format: 140x220 mm, Inbunden
Antal sidor: 164
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751441

Till min dotterEn kort historik över världsekonomin

Gianis Varoufakis

Varför är världen så ojämlik? Den till synes enkla frågan ställdes av stjärnekonomen Gianis Varoufakis dotter. Som svar skrev han en bok i vilken han lättillgängligt och rakt på sak förklarar hur ekonomi fungerar och formar vår värld.

Han beskriver det historiska ursprunget till ojämlikhet mellan och inom stater och besvarar frågor som: När blev vinsten alltings högsta mål? Varför kan rikedom aldrig existera utan skuldsättning? Vad ligger bakom ekonomiska kriser? Och varför är ekonomers teorier en del av problemen, istället för en del av lösningen?

Genom att använda exempel ur sitt eget liv och ur kända myter och populärkultur, från Oidipus och Faust till Frankenstein och The Matrix, förklarar Varoufakis på ett underhållande och engagerande sätt varför ekonomi är vår tids viktigaste drama.

Till min dotter en kort historik över världsekonomin har legat på Sunday Times bästsäljarlista och är såld till över 30 länder.

”Ytterst tillgänglig, djupt mänsklig och uppseendeväckande originell – ett kraftfullt demokratiskt verktyg i exakt rätt tid.” 
NAOMI KLEIN

”Varoufakis förklarar ekonomi på ett språk som alla kan förstå.” 
THE GUARDIAN

 

”lättläst och innehåller många tänkvärda funderingar” 
BTJ, Anders Weidung

Beställ e-bok

Gianis Varoufakis

GIANIS VAROUFAKIS (f. 1961) är professor i ekonomi och var finansminister i Grekland under eurokrisen. Sedan dess har han blivit en tongivande röst i Europa och världen till stöd för en mer progressiv ekonomisk politik. Varoufakis anlitas flitigt som expert i nyhetsmedier som CNN och BBC och har skrivit flera bästsäljande böcker. Till min dotter – en kort historik över världsekonomin är den första som översatts till svenska.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla