Format: x mm, Häftad
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174410655

Tidskriftsdesign

Eva Jais-Nielsen

Fakta: mjukband, svartvit med utvalda sidor i färg. 367 sidor. ISBN 9789174410655
Den som går in i en större tidskriftsbutik drabbas lätt av en känsla av svindel: man möts av hundratals stirrande ögon, mer eller mindre nakna kroppar och en kaskad av färgsprakande omslag.
Men hur ser tidskrifter egentligen ut idag när man skärskådar dem närmare? Och varför ser de ut som de gör? Hänger framgång och utseende ihop? Är det sant att blåa omslag säljer bättre än gröna?
Tidskriftsdesign är den första svenska, hett efterlängtade, handboken om grafisk formgivning i tidskrifter och magasin. Boken beskriver »bygget« av hela tidskriften med ledare, notiser, krönikor, artiklar och annonser. Vi får handfasta tips, exempel på layoutmallar och en genomgång av olika designprinciper. Efter en blick bakåt i historien på veckotidningarnas uppkomst får vi lära oss formgivning av vitt skilda tidskriftskategorier, allt från familjetidningar, livsstilsmagasin och modemagasin till affärstidningar och kulturtidskrifter.
Det finns idag ca 3000 svenska tidskrifter och närmare hälften av befolkningen läser en eller flera varje dag. Intresset för tidskriftsformgivning växer också i takt med det ökande antalet utbildningar inom journalistik, media och design.
Boken ingår i serien Skrivandets hantverk.

Eva Jais-Nielsen

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla