Format: 187x243 mm, Häftad
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789177750000

Pressbilder

Third culture kids

Ra Hidaya Modig

Den här boken är ett manifest för identitet. Det är vårt svar på alla fördomar och nonsens som finns i det här landet. När jag bläddrar mig igenom boken så ser jag framtiden, jag läser historier som är för oss och av oss, av dom som inte kan eller vill rätta sig efter den ena eller andra kulturen. /Babak Azarmi

Third culture kids är ett personligt samlingsverk med bilder, text och uttryck från Ra Hidaya Modig. Det är ett samlingsnamn för det 40-tal personer som medverkar i boken, däribland Babak Azarmi, Ibrahima Erik Lundin Banda, Sherihan ”Cherrie” Abdulleh, Mapei, Milad Mohammadi och Rojda Sekersöz.

Boken Third culture kids innehåller bilder, texter och uttryck från en rad olika third culture kids som på olika sätt blivit skolade in i ett samhälle som från början inte var deras. De står på tröskeln mellan olika världar, känslan av rotlöshet är ständigt nära, tillhörigheten är inte självklar.
Third culture kids är en term som myntades på 1950-talet som ett uttryck för barn till missionärer eller ambassadörer som växte upp i en annan kultur än sin egen. För några år sen läste Babak Azarmi, grundare till RMH och TRANS94, om begreppet och kände att det kunde användas för att uttrycka det han och hans kamrater skapat, delat och lärt. De som hade fått en särskild kulturell intelligens tack vare den utökade världsbilden miljon- programmen, fritidsgårdarna och orten ger. Platser där exponeringen för olika uppfattningar och levnadssätt är stor.

Att kalla sig Third Culture Kids blev något som han och hans vänner kunde vila i för första gången kunde de identifiera sig med samtiden, förklara vilka de var och vad som format dem. Och där började också tanken på en bok.
En Third Culture Kid är inte fången mellan en dominant kultur och en nedärvd kultur. Den är fri där. Fri att forma den efter eget tycke. En Third Culture Kid förhåller sig till andra Third Culture Kids som jämlikar. Alla dörrar är öppna. Den tredje kulturen är en ständigt levande, växande, föränderlig mix vars enda ände är gränser och stagnation. Den krossar begränsningar och vänder upp och ner på förväntningar.

Medverkande:
Babak Azarmi
Nebay Meles
Adam Taal
Paul Edwards
Rojda Sekersöz
Kenxo Slays
Nora Collective
Sherihan Abdulleh
Florian Alexander Kamana
Bezav Mahmod
Elif Obeyd
Auel
Ibrahima Erik Lundin Banda
Conakry
Nachla Libre
Habib Habz Nafar
Parasto Backman
Gabrielle Chellig
Mapei
Sahra Ahmed
Amel Suljevic
Arazoo Razzazi
Barakat Ghebrehawariat & Siduri Poli
Ayan Jamal Warsame
Iskias Kahsay
Fatima Jelassi
Natalia Murobha
Nattalie Ström Bunpuckdee
Lovisa Lager
Arsema Haile
Saptieu Jeng
Michel Dida
Leslie Tay
Silvana Imam
Madeeha Rani Qazi
Imenella Mohamed
Selen Özan
Haisam Mohamed
This is Sweden
Salina Kifleyesus
Milad Mohammadi

”Antologin ”Third Culture Kids” är mer som att kliva in i ett galleri än att läsa en bok. Det är smart, det är snyggt.”
Dagens

”Texterna i Third culture kids är uppkäftiga, politiska, coola, queera och sorgliga. De speglar både samtiden och framtiden. Genom organisering och kamp sticker den tredje kulturen hål på klassföraktet. Och de gör det med stil och kreativitet.”
Arbetet

En angelägen rapport om hur identiteter befinner sig i stöpsleven i vår tid
Andrés Stoopendaal, Smålandsposten

Ra Hidaya Modig

Ra Hidaya Modig är ett samlingsnamn för alla de som medverkar med text, bild och uttryck i boken Third Culture kids. De medverkande är: Babak Azarmi Nebay Meles Adam Taal Paul Edwards Rojda Sekersöz Kenxo Slays Nora Collective Sherihan Abdulleh Florian Alexander Kamana Bezav Mahmod Elif Obeyd Auel Ibrahima Erik Lundin Banda Conakry Nachla Libre Habib Habz Nafar Parasto Backman Gabrielle Chellig Mapei Sahra Ahmed Amel Suljevic Arazoo Razzazi Barakat Ghebrehawariat & Siduri Poli Ayan Jamal Warsame Iskias Kahsay Fatima Jelassi Natalia Murobha Nattalie Ström Bunpuckdee Lovisa Lager Arsema Haile Saptieu Jeng Michel Dida Leslie Tay Silvana Imam Madeeha Rani...

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla